Øyelokksplastikk

Introduksjon

Med økende alder forandrer øynene og deres omgivelser seg siden huden blir løs og uelastisk, bindevevet strekker seg og øyenbrynene kommer lenger ned.

Forandringer rundt øynene kommer med tiden og mange av forandringene er arvelige, men de er også påvirket av røyking og sol. Av og til kan forandringene være så uttalte at sidesynet påvirkes av hudoverskuddet på øvre øyelokk.

Øyelokksplastikk er et kosmetisk inngrep som endrer hud, bindevev, muskulatur og fett rundt øynene. På øvre øyelokk er gjerne hudoverskuddet dominerende, mens på nedre øyelokk er helst utbuling eller poser mest uttalt og hudoverskuddet mindre.

Nedre øyelokksplastikk kan være et mer komplisert inngrep enn øvre øyelokksplastikk.

Øyelokkene har en viktig funksjon i forhold til å beskytte og smøre øynene. Dersom øyelokkene ikke har god kontakt med øyet, får man et irritert øye som renner. Det er viktig at funksjonen til øyelokket er med i planleggingen, og at nødvendige justeringer gjøres sammen med øyelokksplastikken.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: 30 – 60 minutter
Bedøvelse: Lokalbedøvelse/Sedering
Pris: fra kr. 14.000,-
Tilbake i arbeid: 1 uke

Hvorfor øyelokksplastikk ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Vi gjør øyelokksplastikker med sikre metoder og har god erfaring med inngrepet.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en øyelokksplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til ditt utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på kosmetiske ansiktsopersjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en øyelokksoperasjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil! Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon.

Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1, gjøres ved konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. En øyelokksplastikk kan også kombineres med andre operasjoner.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og en evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre en øyelokksplastikk?

Øynenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden og bindevevet. Øyelokksplastikk er et plastikkirurgisk inngrep som reduserer øyelokkenes hudoverskudd, fjerner fett som buler ut og evt. strammer opp opphenget av øyelokkene til siden dersom dette behøves. På øvre øyelokk er det vanlig å fjerne hud og fett, mens det på nedre øyelokk er vanligere å fjerne kun fett og evt. et lite hudoverskudd. Huden på nedre øyelokk kan også strammes opp med en kjemisk peeling. Av og til kan det også være nødvendig å stramme opp ligamentene som holder øyelokkene i rett posisjon for å hindre drag nedover på nedre øyelokk. Øyelokksplastikk gir et mer ungdommelig utseende og reduserer behovet for å heve øyenbrynene, slik at mange opplever at muskelsmerter i pannen blir borte. Ved uthuling av øyehulen kan man også transplantere fett for å motvirke uthulingen.

Plassering av snitt

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Hos unge pasienter kan det være nok å legge snittet i folden på øvre øyelokk slik at arret ikke er synlig når øynene er åpne. Ofte er det likevel nødvendig å fjerne hudoverskudd til siden for øyet også, og da vil snittet følge en av smilerynken ut til siden.

På nedre øyelokk (under øyet) er det ofte nok å fjerne fett. Vi vil da legge snittet gjennom øyeslimhinnen, og dette gir ikke synlige arr. Hvis det er et hudoverskudd på nedre øyelokk, vil vi legge snittet rett nedenfor øyevippen og fortsette ca. 1 cm til siden for øyet. Av og til har hudoverskuddet på nedre øyelokket seget ned over kinnet, og det er blitt en hudfold nede på kinnet, gjerne med hevelse. Det kan da være nødvendig å legge snitt nede på kinnet for å få bort hudoverskuddet. Arrene kommer aldri til å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. Siden huden rundt øyene er så tynn, vil det ofte være vanskelig å se arrene.

Hva koster en øyelokksplastikk?

Inkludert i prisen du betaler for en øyelokksplastikk er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og evt. narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en øyelokksplastikk er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen av behov for narkose, omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.