Fettsuging

Introduksjon

Lokale fettansamlinger hos normalvektige pasienter er et stort problem for den det gjelder. Det kan være problemer med å skaffe klær som passer, og noen unngår sosiale settinger hvor de blir eksponert.

Fettsuging er det andre mest vanlige kosmetiske inngrepet etter brystforstørring. Fettsuging er et plastikkirurgisk inngrep som utføres for å fjerne fett fra lokale fettansamlinger på kroppen. Dette er fettansamlinger som ikke blir borte med slanking eller trening. Vi er født med et visst antall fettceller som endrer størrelse ved vektøkning eller reduksjon. Ved fettsuging fjernes fettceller, og lokalt blir det færre fettceller. Disse cellene kommer ikke tilbake, og dette sikrer et stabilt resultat, forutsett at man holder vekten. Dersom man legger på seg, vokser også fettet der hvor det er fettsugd, men mindre enn ellers på kroppen. Det er lett å fokusere på volumet av fettmengden som suges ut, men det er fettvevet som er igjen som er viktig. Det må være igjen et passe tykt lag, og dette må være jevnt for at resultatet skal bli pent og plager skal unngås.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: 30-120 minutter
Bedøvelse: Narkose / sedering / lokalbedøvelse
Pris: fra kr. 15.000,-
Tilbake i arbeid: 1-7 dager

Hvorfor fettsuging ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Fettsuging er et svært vanlig inngrep hos oss, og vi har gode, trygge resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre sitt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en fettsuging, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til utseende og område. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal være en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil å stille. Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon. Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1 gjøres i løpet av konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre fettsuging?

Fettsuging er en fellesbetegnelse på forskjellige teknikker som brukes for å fjerne uønsket fett. Metodene er enkle og velutviklede.

Det er ikke bare overvektige som er misfornøyde med figuren. Du som er normalvektig, men irriterer deg over fett på magen, utside lår eller manglende midje, kan få hjelp til dette på en skånsom måte ved fettsuging.

Fettsuging kan også være aktuelt for å klare å forbedre de områdene som er ekstra vanskelig å få bort ved slanking og trening, nemlig hake, innside knær og innside lår.

Det handler altså først og fremst om isolerte fettputer som ikke blir borte med trening eller riktig kosthold.

Fettsuging er ikke et alternativ for å gå ned i vekt. Du bør ha en normal vekt for å gjennomføre inngrepet, og inngrepet handler om å redusere lokale fettansamlinger.

Det fjernes på en slik måte at disse områdene ikke lengre innebærer en fysisk eller psykisk hinder i din hverdag. Med moderne teknikker kan vi løse ditt problem med minimal risiko.

Hva koster fettsuging?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, kompresjonstøy, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en fettsuging er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.