Operasjon av kvinnelige bryst hos menn

Introduksjon

For en mann kan opplevelsen av å ha bryst, være et stort sosialt problem. Ofte er dette en tilstand som kan gi en ikke ubetydelig psykisk plage. Noe pasientene ofte forteller er at de gruer seg til sommeren, gå i bar overkropp, bade, trang t-skjorte etc.

Årsakene til gynekomasti kan være flere, blant annet bruk av anabole steroider.

Dersom man etter en medisinsk utredning ikke finner årsaken til brystutviklingen, er dette en tilstand som vanligvis er enkel å operere.

En gynekomasti-operasjon er et kirurgisk inngrep der brystkjertelvev og fettvev i brystet fjernes. Unntaksvis fjernes hud også, spesielt gjøres dette hos menn som har gjennomgått betydelig vektreduksjon.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: ca. 45-90 minutter
Bedøvelse: Narkose
Pris: fra kr 30.000,-
Tilbake i arbeid: 2-4 dager

Hvorfor gynekomastioperasjon ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Våre kirurger har lang og bred erfaring med dette inngrepet, og oppnår trygge og gode resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en gynekomastioperasjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil! Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre en gynekomastioperasjon?

Gynekomasti er vanligvis ingen farlig tilstand. Av og til kan tilstanden være en følge av en hormonell sykdom, og brystkreft er også mulig hos menn. Det er derfor viktig at du kommer til konsultasjon hos en spesialist for å få gjort en vurdering. Den direkte årsaken antas i de fleste tilfeller å være redusert egen produksjon av manlige hormoner, økt produksjon av østrogen eller forandring i hormonvirkningen. Det kan også oppstå ved bruk av dopingmidler som anabole steroider.

Operasjon for gynekomasti er et av de vanligste plastisk kirurgiske inngrepene man gjør på menn. Det kan være en psykisk belastende tilstand som forårsaker mye lidelse for den det gjelder. Oftest er operasjonen enkel, og et tilfredsstillende resultat kan oppnås ved fettsuging alene.

Plassering av arrene

Arrenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Ofte er fettsuging nok, og da blir det bare to 3 mm store arr under hvert bryst. Dersom det er mye hardt kjertelvev, legges det et halvsirkulært arr i kanten mellom pigmentert hud og normal hud under brystvorten. Kjertelvevet tas ut gjennom dette snittet. Hvis det i tillegg er et stort hudoverskudd, fjernes dette gjennom å legge et horisontalt snitt under brystet og et rundt brystvorten siden brystvorten skal flyttes.

Arrene kommer aldri å forsvinne helt, men de blekner med tiden, og du må regne med ca. 12 måneder før du kan se sluttresultatet. For å minimere risikoen for brede arr, anbefaler vi at arrene tapes i 3 måneder. For best mulig resultat bør ikke arrene få sol første 6 måneder.

Hva koster en gynekomastioperasjon?

Inkludert i prisen du betaler for en gynekomastioperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonsvest, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen kan variere avhengig av hva en skal gjøre og ditt utgangspunkt og ønsker. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.