Proteseskift

Introduksjon

Det vanligste problemet etter brystforstørrelse er innkapsling. Denne prosessen er enda ikke helt forstått, men den rådende forklaringen i dag, er at innkapsling skyldes en lavgradig infeksjon på protesens overflate, og lenge etter at protesen ble satt inn, forårsaker immunresponsen på disse bakteriene at hinnen rundt protesen trekker seg sammen. Det blir da for liten plass til protesen, og brystene blir harde, ømme og forandrer form. Behandlingen av kapseldannelse er proteseskift med fjerning eller spalting av den gamle kapselen. Andre årsaker til proteseskift er ønske om større eller mindre bryster eller endring av leie av protesen av ulike årsaker. Inngrepet ligner på vanlig brystforstørring, men er av og til mer omfattende. Vanligvis settes en litt større protese inn ved et proteseskift.

Hurtiginformasjon


Proteser som brukes: Motiva eller Mentor

Operasjonstid: 30-90 minutter
Bedøvelse: Narkose
Pris: fra kr 40.000,-
Tilbake i arbeid: 3-7 dager

Hvorfor proteseskift ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Plastikkirurgi1 er en brystklinikk med stor erfaring med brystforstørring og proteseskift, og vi tilbyr alle teknikker og protesetyper.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført et proteseskift, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til ditt utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystoperasjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil! Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon.

Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1, gjøres ved konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt og eventuell risiko ved ditt inngrep. Et brystløft kan også kombineres med andre operasjoner.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når du kan komme. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene; mammografiundersøkelse/ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette gjelder voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft.

Hvorfor gjennomføre et proteseskift?

Brystenes form og utseende endres hele livet pga. endring i elastisitet i huden, vektendringer, graviditet og amming. Et pent resultat etter brystforstørring som ung kvinne, kan gradvis vil ødelagt av disse forholdene, og det er vanlig å gjøre et proteseskift etter at man er ferdig med svangerskap. Innkapsling av protesene er også en brysom tilstand som de fleste ønsker å rette på. Ved proteseskift blir brystene igjen myke og formen blir normal. Proteseskift kan kombineres med et brystløft dersom brystene har fått et stort heng i svangerskapet. Dersom det kun er blitt en liten løshet, kan man bare endre størrelsen til en litt større protese. Ved proteseskift brukes helst runde proteser, hvis det er ønske om en dråpeformet protese, må det lages en ny lomme, vanligvis i et annet plan.

Plassering av snittene

Snittenes plassering er avhengig av dine ønsker og forutsetninger. Vanligvis brukes det gamle arret, men ved behov for større kirurgi er det vanligst å bruke en tilgang under brystet, selv om det gamle arret skulle sitte i armhulen.

Hva koster et proteseskift?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på et proteseskift er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen på omfanget av inngrepet, hvilken protese du vil ha og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.