Fettransplantasjon

Introduksjon

Fettransplantasjon er en teknikk som brukes for å tilføre volum til visse steder i ansiktet eller på kroppen. Vanligvis brukes denne teknikken i dype furer rundt munnen eller for å bygge opp volum i kinn og lepper. I tillegg fungerer denne teknikken utmerket for å jevne ut vevsdefekter andre steder på kroppen.

Volumtap i ansiktet er noe som kommer med økende alder. Denne metoden brukes til å tilbakeføre volum ved å bruke kroppens eget fett. Fordelen med denne metoden er at kroppens immunforsvar ikke reagerer etter som det som settes inn tilhører kroppen selv.

Det betyr også at det ikke er noen risiko for allergiske reaksjoner mot det som settes inn.

Det kan kreves flere behandlinger før man får et optimalt resultat.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: 30-180 minutter
Bedøvelse: Narkose / sedering
Pris: fra kr. 25.000,-
Tilbake i arbeid: 1-7 dager

Hvorfor fettsuging ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en fettransplantasjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til utseende og området. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en operasjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil å stille. Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon. Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1 gjøres i løpet av konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre fettransplantasjon?

Fettransplantasjon passer blant annet for leppeforstørring, forstørring av kinnben, utjevning av større eller mindre ujevnheter i huden på kroppen etter tidligere operasjoner eller skader.

Fettransplantasjon kan også brukes som brystforstørring med eget fett, rumpeforstørring, ved ansiktsløftning og ved andre rekonstruktive inngrep. Man kan også gjøre fettransplantasjon i kombinasjon med flere andre operasjoner.

Rumpeforstørring med fett gjøres gjerne på yngre pasienter, mens eldre pasienter får fett til ansiktet etter volumtap eller sammen med en ansiktsløftning. Brystforstørring med eget fett er egnet både for yngre og eldre pasienter. Leppeforstørring er et godt alternativ til bruk av fillere (som hyaluronsyre).

Hva koster fettransplantasjon?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en fettransplantasjon er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.