Les vår bloggserie som følger Majas personlige pasientreise. Gjennom denne serien vil vi dele hennes opplevelser og erfaringer rundt det å gjennomgå en operasjon, og hva som har skjedd årene etter. Vi håper at Majas historie kan være en kilde til innsikt for andre i lignende situasjoner. Følg med for å få et innblikk i Majas reise, med hennes egne ord:

Tiden går, og livssituasjoner forandrer seg. Det har nå gått noen år siden jeg skrev om valget mitt om å legge inn brystimplantater. I mellomtiden har livet mitt utviklet seg på mange måter. Jeg har vært så heldig å få to barn, og jeg har fullammet begge. Å amme var en helt spesiell opplevelse, og jeg er glad for at kroppen min klarte å gi barna mine det de trengte, selv med implantatene på plass.

Etter graviditetene og årene med amming, merket jeg imidlertid at kroppen min igjen var i forandring. Som mange kvinner opplever etter å ha fått barn, ble brystene mine annerledes både i form og følelse. I tillegg har alderen naturlig nok begynt å gjøre sitt. Jeg er ikke den samme personen som jeg var da jeg tok valget om implantater, verken mentalt eller fysisk. Det fikk meg til å tenke på hva som egentlig føltes riktig for meg nå.

Etter mye overveielse og flere samtaler med Dr. Ørner, bestemte jeg meg for å fjerne implantatene. Det føltes som det naturlige neste steget. Denne gangen var operasjonen mye mindre omfattende – alt ble gjort under lokalbedøvelse, noe som faktisk føltes overraskende greit. Jeg var selvfølgelig litt nervøs på forhånd, men jeg må si at hele prosessen var langt mindre belastende enn jeg hadde forestilt meg. Vondt var det heller ikke. Nå setter jeg pris på den naturlige formen som er resultatet av både livets forandringer og alder.

Til de som vurderer å fjerne implantatene sine, vil jeg si at det er en veldig personlig beslutning. Kroppen forandrer seg gjennom livet, og det å lytte til den er viktig. Jeg hadde aldri trodd at jeg ville ende opp med å fjerne dem, men nå som jeg har gjort det, er jeg veldig fornøyd med avgjørelsen.

Hvis du står i en lignende situasjon, vit at det finnes alternativer som er mindre invasive enn det man kanskje tror. Det er også viktig å ha en kirurg du stoler på – Dr. Ørner har vært en konstant kilde til støtte og trygghet gjennom begge prosessene mine, både da jeg fikk implantatene og da jeg valgte å fjerne dem.

Alt i alt, så handler dette om å føle seg vel i sin egen kropp, uansett hvor man befinner seg på sin egen reise. For meg var det riktig å ta implantatene, og det har også vært riktig å ta dem ut. Nå ser jeg fremover med en følelse av tilfredshet og takknemlighet for alt kroppen min har vært gjennom.