Brystreduksjon

Introduksjon

Et vanlig problem hos kvinner er smerter i nakke og skuldre grunnet store, tunge bryst. Store bryst kan også gi uønsket oppmerksomhet, redusert selvfølelse og være til hinder for sportslige aktiviteter. Det kan også være vanskelig å finne en passende BH andre steder enn i spesialbutikker, og BH stroppen gnager inn i skuldrene og gir ubehag.

Brystreduksjon er et plastikkirurgisk inngrep som forminsker størrelse og heng.

Inngrepet kan gjøres av medisinske eller kosmetiske årsaker og kan redusere rygg og nakkesmerter. Ved en brystreduksjon fjernes fett, brystvev og hud, og brystvorten flyttes opp til et nivå med folden under brystet. Ved behov reduseres den pigmenterte delen rundt brystvorten. Brystvevet formes slik at brystet får et fastere og mer estetisk tiltalende utseende. Inngrepet gir mulighet for å redusere sideforskjell mellom brystene.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: ca. 60-90 minutter
Bedøvelse: Narkose
Pris: fra kr. 42.000,-
Tilbake i arbeid: 1-3 uker

Hvorfor brystreduksjon ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Brystreduksjon er et av de vanligste inngrepene, og våre kirurger har en lang og bred erfaring med denne operasjonen.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjonen

Dersom du vurderer å få utført en brystreduksjon, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til størrelse og utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske brystoperasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en brystreduksjon, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil! Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon. Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1, vil gjennomføres ved konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og når vi kan gjøre det. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Dersom du ønsker å gå videre, bestiller du en time til operasjon. Av og til anbefaler vi at du gjør en radiologisk undersøkelse av brystene; mammografiundersøkelse/ultralydundersøkelse før inngrepet. Dette gjelder voksne kvinner eller kvinner med arvelig risiko for brystkreft.

Hvorfor redusere brystene?

Tunge eller hengende bryster kommer ofte som følge av vektvariasjon, amming eller er medfødt. En brystreduksjon kan bedre og tilpasse størrelsen til den øvrige kroppsformen eller lette fysiske aktiviteter som for eksempel idrett, jogging eller arbeid. Ryggsmerter eller skuldersmerter kan også være en god grunn til å gjøre brystreduksjon. Det kan også være en psykisk belastning å ha store, tunge og evt. hengende bryster. Teknikken som brukes varierer etter hvor mye man ønsker forminskningen. De fleste kvinner ønsker bryststørrelse tilsvarende B-D cup etter en brystreduksjon. Det er likevel rom for større variasjon i forhold til det ønskede resultatet. Det blir alltid arr, men disse vil blekne over tid.

Man kan også utjevne en eventuell asymmetri mellom brystene i den grad det er mulig. Resultatene kan også variere fra pasient til pasient i avhengig av hvordan brystene så ut i utgangspunktet og elastisiteten i hud og brystvev. Dette er noe som du og din kirurg går nærmere inn på under din konsultasjon.

Plassering av arrene

Arrene legges rundt brystvorten og rett ned til folden under brystet. Arrenes utseende varierer fra person til person. Hvilken operasjonsteknikk som egner seg best for din bryster vil bli diskutert ved konsultasjonen. Generelt kan en si at alle vil få et arr rundt den pigmenterte delen og fra brystvorten og ned langs folden under brystet. Av og til blir det også nødvendig å legge et horisontalt snitt under selv brystet (anker/T-snitt).

Arret blekner med tiden, men kommer aldri å forsvinne helt. Du kan derfor regne med ca. 12 måneder før du ser sluttresultatet. For å minimere risikoen for brede arr anbefaler vi å tape arrene 3 måneder. For å få best mulig resultat bør arrene ikke få sol de første 6 måneder.

Hva koster en brystreduksjon?

Inkludert i prisen du betaler for en brystoperasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjons BH, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en brystreduksjon er avhengig av en rekke faktorer. Blant annet avgjøres prisen på omfanget av inngrepet og om du skal gjøre et kombinasjonsinngrep. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.