Fettsuging mage

Fjern fett på magen

Fettsuging av magen er en kirurgisk metode for å fjerne fett på magen som ikke responderer på kosthold og trening. Spesielt området under navlen er godt egnet for behandling, da huden her ofte trekker seg fint sammen etterpå. Huden over navlen kan være mindre elastisk, men med presis teknikk kan man likevel oppnå gode resultater.

I tilfeller der det er mye overflødig hud, kan det være aktuelt å kombinere fettsuging med bukplastikk for å oppnå et best mulig resultat. Hudens elastisitet vurderes alltid nøye under konsultasjonen for å sikre realistiske forventninger.

Om operasjonen

Inngrepet begynner med at kirurgen lager små, diskrete snitt i huden, ofte plassert på strategiske steder som er lette å skjule. Gjennom disse snittene føres en tynn kanyle inn for å løsne og suge ut fettet. Kirurgen beveger kanylen i kontrollerte bevegelser for å forme området og sikre en jevn fordeling. Inngrepet kan ta fra én til flere timer, avhengig av hvor mye fett som skal fjernes og kompleksiteten i behandlingen.

Etter operasjonen legges det alltid på et kompresjonsplagg for å redusere hevelse og støtte hudens tilpasning til den nye formen. Resultatene begynner å bli synlige etter noen uker når hevelsen går ned, men det endelige resultatet kan ta flere måneder å oppnå.

 

Hvem er egnet for inngrepet?

Fettsuging av magen er aktuelt for personer som har lokaliserte fettansamlinger i mageområdet som ikke forsvinner til tross for et sunt kosthold og regelmessig trening. Inngrepet passer best for de som har stabil kroppsvekt, men ønsker å forbedre kroppens konturer ved å fjerne fett som er motstandsdyktig mot andre tiltak.

Det er viktig at huden har en viss elastisitet for å trekke seg pent sammen etter fettsugingen, yngre pasienter eller de med god hudkvalitet vil ofte oppnå de beste resultatene.

Det å fjerne fjerne fett fra magen er ikke en løsning for vekttap eller behandling av overvekt, men snarere en metode for å forme kroppen og redusere ujevnheter i mageområdet.

Konsultasjon

Du vil møte kirurgen under en uforpliktende konsultasjon for en grundig gjennomgang av dine mål og forventninger. Kirurgen vil evaluere din generelle helse, hudens elastisitet, og mengden fett som ønskes fjernet for å sikre at du er en god kandidat for inngrepet og for å skreddersy behandlingen til dine individuelle behov.

Kirurgen vil også forklare hvordan inngrepet utføres, hvilke resultater du kan forvente, og hvilke risikoer og mulige komplikasjoner som kan oppstå. Til slutt avtales en eventuell operasjonsdato, og du får detaljert informasjon om forberedelsene før inngrepet.

Konsultasjonen er en god mulighet for deg å stille spørsmål og diskutere eventuelle bekymringer du måtte ha. Hvis du ønsker kan du ta med en venn eller familiemedlem.

Arr og snittplassering

Under fettsuging av magen blir små snitt laget for å få tilgang til fettlagrene under huden. Disse snittene er svært små og plasseres på strategiske steder i naturlige hudfolder, langs bikinilinjen, eller under navlen der de er lett å skjule.

Etter inngrepet vil disse snittene leges, og små arr vil dannes. De fleste arr fra fettsuging er diskrete og blir mindre synlige over tid. Ved å følge kirurgens anbefalinger for sårpleie etter operasjonen kan du minimere arrdannelse. I de fleste tilfeller blir arrene knapt merkbare etter noen måneder, men hvor synlige de blir kan variere avhengig av hudtype og hvordan kroppen din leger seg.

Hva koster det?

Prisen er fra 25 800,-. Utover selve operasjonen, inkluderes følgende for å gi deg en trygg og komfortabel opplevelse:

  • Bedøvelse, enten det er lokalbedøvelse, sedasjon eller narkose, slik at du kan føle deg helt avslappet under inngrepet
  • Personlig pleie på en bemannet oppvåkningsavdeling, der vårt erfarne personale sørger for at du har det bra
  • Noe lett å spise på sengepost mens du hviler ut
  • Kompresjonstøy for å bedre tilhelingen
  • Alle nødvendige kontroller etter operasjonen
  • Muligheten til å kontakte din plastikkirurg når som helst, døgnet rundt, etter at du har forlatt klinikken

 

Før operasjonen

Forberedelser

Det er viktig at du har en stabil vekt, er i generelt god helse før inngrepet og at du unngår alkohol og røyking i ukene før operasjonen.

På operasjonsdagen må du møte fastende dersom inngrepet skal utføres under narkose. Dette betyr at du ikke skal spise eller drikke noe de siste 6-8 timene før operasjonen. Det kan også være lurt å ha komfortable klær klare for etter operasjonen da du vil trenge noen tilgjengelige dager til hvile, spesielt løstsittende plagg som ikke legger press på magen.

Kirurgen vil informere om hvilke blodfortynnende medisiner og andre preparater du bør unngå i tiden før operasjonen.

 

Etter operasjonen

Ømhet, hevelse og smerter

Det er normalt å oppleve noe hevelse, blåmerker og ubehag i dagene etter inngrepet, som en del av kroppens naturlige tilhelingsprosess.

De første dagene etter operasjonen kan magen føles øm og sensitiv. Magen kan se og føles oppblåst, og det kan ta noen uker før hevelsen begynner å gå ned. Hevelsen vil gradvis avta, men det kan ta opptil flere måneder før den forsvinner helt, og det endelige resultatet er synlig.

Mange beskriver smerten som moderat, lik følelsen av stølhet etter intens trening. Kirurgen vil foreskrive smertestillende medisiner for å hjelpe deg å håndtere ubehaget de første dagene. Smerten avtar vanligvis i løpet av den første uken,

Fysisk aktivitet

Etter fettsuging av magen er det viktig å gi kroppen tid til å hvile og komme seg. I løpet av de første dagene etter operasjonen bør du unngå anstrengende aktiviteter, inkludert trening og tunge løft. Lett gange er derimot å anbefale, da det kan bidra til å redusere hevelse og forebygge blodpropp. De fleste kan gjenoppta lett fysisk aktivitet, som for eksempel å gå turer, etter en til to uker. Mer intensiv trening og aktiviteter som belaster mageregionen bør unngås i minst fire til seks uker, eller til kirurgen gir klarsignal. Det er viktig å lytte til kroppen og ikke presse seg selv for tidlig.

Dusj og hygiene

Unngå å dusje 48 timer etter operasjonen. Etter dette vil kirurgen gi deg spesifikke instruksjoner. Det er viktig å holde snittene rene og tørre for å redusere risikoen for infeksjon.

Når du dusjer, bør du unngå å skrubbe området der snittene er, og heller la vannet renne forsiktig over dem. Kompresjonstøyet du får, kan også tas av og vaskes etter kirurgens instruksjoner, men det bør brukes som anbefalt for å støtte helbredelsen. Unngå badekar, boblebad og svømmebasseng til snittene er fullstendig leget, vanligvis etter noen uker.

Kompresjonsplagg

For å hjelpe med å redusere hevelsen, vil du bli bedt om å bruke kompresjonstøy som støtter området og fremmer tilhelingen. Det gir et jevnt trykk på det behandlede området, hvilket bidrar til å forhindre opphopning av væske og at huden trekker seg sammen jevnt.

Kompresjonsplagget gir stabilitet og støtte til det opererte området, noe som kan redusere ubehag og smerte. Ved å bruke plagget som foreskrevet, reduseres risikoen for komplikasjoner som serom, hematom og ujevnheter.

Sollys og solarium

Unngå direkte sollys på arrene, spesielt i de første seks månedene etter operasjonen. Soleksponering kan føre til at arrene blir mørkere (hyperpigmenterte) og mer synlige. Bruk klær som dekker det behandlede området, eller påfør en høy solfaktor (SPF 30 eller høyere) over arrene hvis de blir utsatt for sol.

Hvis du har spørsmål om når det er trygt å gjenoppta soling, bør du diskutere dette med kirurgen under en av oppfølgingskontrollene.

Effekten av å fettsuge magen

Resultatene fra fettsuging av magen er generelt varige, forutsatt at du opprettholder en stabil kroppsvekt etter operasjonen. Fettcellene som fjernes under inngrepet, kommer ikke tilbake, men det er viktig å huske at gjenværende fettceller fortsatt kan utvide seg hvis du går opp i vekt. Derfor er det anbefalt å opprettholde en sunn livsstil med et balansert kosthold og regelmessig trening for å bevare resultatene.

Hudens elastisitet spiller en rolle i hvor jevnt og pent huden trekker seg sammen etter fettsugingen. Yngre pasienter eller de med god hudkvalitet har ofte bedre forutsetninger for et glatt og jevnt resultat.

 

Potensielle komplikasjoner

Selv om inngrepet generelt er trygt når det utføres av våre kvalifiserte kirurger, vil vi informere deg om mulige risikoer før du tar din beslutning.

Blødning

Blødning under og etter fettsuging er en potensielt alvorlig, men relativt sjelden komplikasjon. Under operasjonen kan små blodkar bli skadet, noe som kan føre til blødning. Dette kan føre til dannelse av hematom (blodansamling under huden), som kan kreve drenering hvis det er stort.

Hudoverskudd

Hudoverskudd er en komplikasjon som kan oppstå hvis huden ikke trekker seg tilstrekkelig sammen etter at fettet er fjernet. Dette er mer vanlig hos personer med mindre elastisk hud, ofte på grunn av alder, tidligere graviditeter, eller betydelig vekttap.

Nedsatt følelse

Nedsatt følelse, eller midlertidig tap av følelse, er en vanlig bivirkning etter fettsuging av magen. Det oppstår når nerveender i det behandlede området blir påvirket av operasjonen. Dette kan resultere i nummenhet eller en prikkende følelse i huden. I de fleste tilfeller vil følsomheten gradvis komme tilbake i løpet av noen måneder når nervene regenererer.

Asymmetri og ujevnheter

Asymmetri og ujevnheter i huden kan skje hvis fettfjerningen ikke er jevnt fordelt, eller hvis huden ikke trekker seg jevnt sammen etter operasjonen. Asymmetri kan også oppstå naturlig på grunn av forskjeller i kroppens anatomi.

 

Lang erfaring med fettsuging av magen

Våre kirurger på Plastikkirurg1 har lang erfaring og en dyp forståelse for både teknikk og estetikk, noe som sikrer at hver pasient får den beste behandlingen. Som medlemmer av Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS, følger de de høyeste standardene innen plastikkirurgi. Deres omfattende kompetanse og dedikasjon til pasientsikkerhet og naturlige resultater gir deg trygghet i alle steg av behandlingen. I tillegg er våre kirurger tilgjengelige døgnet rundt for å ivareta din sikkerhet og sørge for rask respons i akutte tilfeller.

Klinikken vår på Sandsli