Lårplastikk

Introduksjon

Med økt alder eller etter en vektredusjon blir huden på lårene slappere og løsere.

Hudoverskuddet kan fjernes ved en lårplastikk. Lårplastikk er et plastikkirurgisk inngrep som går ut på å fjerne hud og fett på innsiden av lårene for å få en strammere hud og finere form på løse og ujevne lår. Dersom man har gått ned i vekt, kan huden strammes og tilpasses de nye lårene. Etter inngrepet vil gnissingen mellom lårene bli redusert, og det blir mindre plager. Det er vanlig å kombinere hudfjerningen med fettsuging for å få slankere lår.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: 60 – 120 minutter
Bedøvelse: Narkose
Pris: fra kr. 42.000,-
Tilbake i arbeid: 1-2 uker

Hvorfor lårplastikk ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Lårplastikk er en vanlig inngrep hos oss, og vi har gode, trygge resultater.

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en lårplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå i forhold til størrelse og utseende. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på kosmetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en lårplastikk, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil å stille. Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon. Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1 gjøres i løpet av konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre lårplastikk?

Pasienter som er plaget med overflødig hud, har ofte lårene som et problemområde.

Hudoverskuddet på lårene gir ikke bare psykisk besvær som gjør at det kan være vanskelig å vise seg i visse sosiale sammenhenger, men kan også gi friksjonsplager og fysiske plager.

Lårplastikk kombineres ofte med fettsuging for at resultatet skal bli så bra som mulig.

Dersom fettpåleiring på utsiden av lårene er hovedproblemet, er fettsuging alene oftest nok, mens det er mer aktuelt med lårplastikk dersom hudoverskudd på innsiden er hovedproblemet.

Plassering av arr

Ved lårplastikk legges det et snitt i på innsiden av låret og nedover så langt det er nødvendig, av og til forbi kneet. Eventuelt kan snittet vinkles opp i lysken. Arrene bleknes med tiden, men hvor synlige de blir, er avhengig av hvordan din hud gror og hvor pene arr du lager. Vi anbefaler at du taper arrene i 3 måneder og unngår å få sol på dem i 6 måneder etter inngrepet.

Hva koster lårplastikk?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, kompresjonstøy, bedøvelse og narkose, pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en lårplastikk er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.