Ryggplastikk

Introduksjon

Ryggplastikk utføres for å forbedre ryggens utseende og form. Dette gjøres ved å fjerne hudoverskudd. Ved vektreduksjon kan man få et hudoverskudd på ryggen, men hudoverskudd kan også komme pga. aldersforandringer siden huden med økende alder blir mindre elastisk. Det er vanlig å kombinere ryggplastikk med fettsuging for å gi en smalere og finere fasong.

Hurtiginformasjon


Operasjonstid: 45 – 60 minutter
Bedøvelse: Narkose
Pris: fra 38.000,-
Tilbake i arbeid: 1-2 uker

Hvorfor ryggplastikk ved Plastikkirurg1?

Våre plastikkirurger er utdannet i Norge og har hospitert og arbeidet ved utallige klinikker i utlandet (se Om oss). De reiser kontinuerlig på internasjonale kongresser og kurs. Våre plastikkirurger er medlemmer i Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi, Norsk Plastikkirurgisk Forening og ISAPS (International Society of Aestetic Plastic Surgery)

Hos oss skal du være trygg på at alle våre ansatte skal gjøre vårt ytterste fra første kontakt med klinikken, og så lenge du måtte ønske det, slik at du blir fornøyd. Du kan alltid kunne nå oss, uansett tid på døgnet ved akutte problemer. Alt for at du skal kjenne deg trygg.

Vi stiller høye krav til medisinsk utrustning og gjennomføring av våre plastikkirurgiske operasjoner. Vår nye klinikk bruker kun moderne kirurgiske instrumenter fra ledende leverandører, av høyeste kvalitet.

Konsultasjon

Dersom du vurderer å få utført en ryggplastikk, er det viktig at du selv tenker på hva slags resultat du ønsker å oppnå. Du har gjerne gjort nettsøk eller fått anbefalt klinikken eller kirurgen du skal til. Deretter må du bestille time til en konsultasjon hos en av våre plastikkirurger som alle har lang erfaring og er spesialister på estetiske operasjoner. Det er viktig at du opplever å bli tatt på alvor, og at kjemien mellom deg og din kirurg oppleves som positivt. Ta gjerne med deg en venn eller familiemedlem.

Vi legger stor vekt på at konsultasjonen skal oppleves som en informativ, konstruktiv og trygg opplevelse. Dersom du etter å ha vært igjennom konsultasjonen og samtale med flere av klinikkens ansatte, fortsatt er usikker på om du skal gjennomføre en ryggplastikk, anbefaler vi deg å ikke la deg operere. Vent til du er sikker!

Hos Plastikkirurg1 er det viktig for oss at du føler at du blir lyttet til, blir tatt på alvor og at du får besvart alle dine spørsmål. Ingen spørsmål er feil å stille. Selv om alle skal gjøre samme operasjonen, har alle ulike ønsker og motiver for en slik operasjon. Nøyaktig måling og analyse av din anatomi hos din plastikkirurg ved Plastikkirurg1 gjøres i løpet av konsultasjonen.

Basert på konsultasjonen, samt dine fysiske forutsetninger, vil vi, sammen med deg, foreta en rekke valg som leder fram til den mest optimale operasjonen og resultatet for deg. Vi diskuterer plassering av snitt/hull, og eventuell risiko ved ditt inngrep.

Ved ditt første møte ved klinikken, lytter vi til dine ønsker og forventninger og vil gjøre vår ytterste for å besvare dine spørsmål. Du får informasjon om hva som endres/forbedres ved inngrepet, hva det koster og hvor lang ventetid det er. Du får også fylle ut et spørreskjema om din helsetilstand, tidligere sykdommer og operasjoner.

Du får også praktiske opplysninger om operasjonen, informasjon om hvordan du skal forberede deg til operasjonen og evt. narkose.

Hvorfor gjennomføre ryggplastikk?

En ryggplastikk gjøres for å fjerne overflødig hud på ryggen. Om dette gir deg fysiske plager eller bare psykiske hindringer, kan vi på et relativt enkelt sett hjelpe deg med dette problemet. Vi strekker da ut huden, og tar bort det overflødige gjennom et diskret snitt.

Pasienter som har plager med hudoverskudd har gjerne dette også på ryggen. I tillegg til å gi fysiske besvær, kan det være generende i visse sosiale sammenhenger. Av og til er det nødvendig å gjøre en fettsuging samtidig for å gi et mest mulig vellykket resultat.

Plassering av snitt

Ved en ryggplastikk kan snittene plasseres på ulike steder avhengig av hvor mye som skal fjernes og dine ønsker. Dette er noe du og kirurgen bestemmer før inngrepet. Ved et stort overskudd blir det best resultat om arret legges under BH stroppen på ryggen, men ved mindre forandringer, kan man legge arrene fra brystet i en bue opp i armhulen. Arrene bleknes med tiden, men hvor synlige de blir, er avhengig av hvor godt din hud gror og hvor pene arr du lager. Vi anbefaler at du taper arrene i 3 måneder og unngår å få sol på dem i 6 måneder etter inngrepet.

Hva koster ryggplastikk?

Inkludert i prisen du betaler for en operasjon er følgende: Selve operasjonen, bedøvelse og narkose, kompresjonsklær og pleie i form av bemannet oppvåkningsavdeling og personlig pleie på vår sengepost med noe å spise. Alle nødvendige kontroller etterpå er også inkludert. Du kan nå din plastikkirurg 24 timer i døgnet 7 dager i uken etter at du har kommet hjem etter utført operasjon. Prisen på en ryggplastikk er avhengig av en rekke faktorer. I forbindelse med konsultasjonen får du en nøyaktig pris for akkurat din operasjon.